2008. szeptember 7., vasárnap

Pénzdíjas lesz a MOL Liga


Mintegy 190 ezer euróval szponzorálja idén a MOL-csoport a Román és a Magyar Jégkorong-szövetségek által újra elindított Interligát. A magyar olajtársaság egyben névadója is lett a közös bajnokságnak, amelynek győztese tízezer euróval gazdagodhat a küzdelemsorozat végén. A Román és a Magyar Jégkorong-szövetség az elmúlt napokban ötéves megállapodást kötött egymással, így az Interliga – idén MOL Liga – nem lesz tiszavirág életű.

Bukarestben tartottak tegnap sajtótájékoztatót a MOL Liga szervezői, valamint a főszponzor képviselője. Tánczos Barna, a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) elnöke elmondta, a közös hokibajnokság mind a magyar, mind pedig a román csapatok számára előrelépést, fejlődési lehetőséget jelent.

– A kedden rajtoló sorozat, a MOL Liga független a román, illetve a magyar bajnokságtól, ám a hazai csapatok egymás elleni mérkőzései román bajnoki meccseknek is számítanak – mondta Tánczos, hozzátéve, hogy a magyar szövetség (MJSZ) is hasonló döntést hozott, azaz a magyar csapatok a MOL Ligában játszandó egymás elleni találkozói egyben bajnoki meccsek is. Ezt Kovács Zoltán, a MJSZ főtitkára meg is erősítette.

Tánczos ugyanakkor közölte, a két hokiszövetség több évtizede partneri kapcsolatban áll, ezt azonban most papírra is vetették szerződés formájában, amely öt évre szól. – Szeretnénk, hogy a közös bajnokság legalább öt évig legyen megrendezve – tette hozzá a FRHG elnöke. Elmondta, szeretné, ha a szezon végén a MOL Liga első három helyét romániai csapatok foglalnák el.

Radványi Róbert, a Magyar Jégkorong Liga (MJL) elnöke közölte, hogy a jelenlegi állás szerint a két csíkszeredai csapat, a Sportklub és a HC a legerősebb gárda a MOL Ligában, ugyanakkor a Dunaújvárosi Acélbikák és a Budapest NZ Stars is az élvonalhoz tartozik. – Számunkra még fekete lyuk a Steaua és az UTE, de sem a Ferencvárost, sem a Progymot, sem pedig a Miskolcot nem szabad leírni, egyik sem másodrangú csapat – mondta a MJL-elnök.

Szalay Zsolt, a MOL Románia vezetője elmondta, az olajtársaság már egy hazai hokicsapat támogatója, ugyanakkor egy rangos európai bajnokság névadó szponzora is. – Nem idegen tőlünk ez a sportág, remélem a MOL, a FRHG és a MJSZ kapcsolata eredményes lesz – mondta Szalay.

A MOL egyébként az évad végén nemcsak a Liga-győztes csapatát, hanem a dobogón végzett gárdákat, a legjobb játékost, hátvédet, csatárt és kapust is pénzösszeggel jutalmazza.

Tánczos Barna a HARGITA NÉPÉnek elmondta, a MOL Liga vezetői egy magyarországi és két romániai tévétársasággal tárgyalnak a közvetítási jogokról. – A magyar Sport 1 biztosan ad néhány mérkőzést, ezeket remélem átveszi majd a csatorna román változata is. A hazai tévék közül kettővel állunk tárgyalásban, egyiküktől viszont visszautasíthatatlan ajánlatot kaptunk, ám amíg nincs szerződés, nem hozhatjuk nyilvánosságra a társaság nevét – nyilatkozta lapunknak a FRHG-elnök. A HARGITA NÉPE úgy tudja, a TVR az egyik társaság, amely ajánlatot tett a meccsek közvetítésére, a másik pedig egy sportcsatorna, amely akár félszáz össszecsapást is élőben adna.

Hargita Népe

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com