2008. szeptember 19., péntek

Egyelőre Gyergyóba költözik a HC Csíkszereda


Eldőlt: soron következő mérkőzéseit biztosan Gyergyószentmiklóson játssza a HC Csíkszereda jégkorongcsapata, amelynek főtámogatója azonban reméli, az együttes néhány héten belül visszaköltözhet Csíkszeredába. Kurkó János György a Sportklubbal már nem is áll szóba, magasabb szinten próbál megoldást találni a csarnokhasználattal kapcsolatos problémára.

Octavian Beluval, az Országos Sportügynökség (ANS) elnökével fog ezentúl tárgyalni Kurkó János György, a HC Csíkszereda főtámogatója. A cél, hogy együttese is edzési és mérkőzéslehetőséget kapjon – öltözőhasználattal együtt – Csíkszereda ezidáig egyetlen jégcsarnokában, amelyet ugyan a Sportklub üzemeltet, de az ANS tulajdona. „Mivel több éve tart már ez az idézőjeles jó kapcsolat a Sportklubbal, és megcsömöröltem, belefáradtam ebbe az egészbe, úgy döntöttem, ezentúl csak Octavian Beluval tárgyalok. Őt olyan tárgyalópartnernek találom, akivel meg lehet ezt az ügyet beszélni” – nyilatkozta a Csíki Hírlapnak Kurkó.

A gyergyószentmiklósi műjégpálya: a HC Csíkszereda átmeneti (?) otthona.

A sportvezető szerint az ügynökség elnökével valamikor szeptember 28. után fog tudni leülni, s bízik benne, hogy október első felében ismét hazai csarnoka lehet a HC-nak a Vákár Lajos. Addig viszont nem maradt más lehetőség a HC előtt, mint hogy addigi mérkőzéseit a legközelebbi lehetséges helyszínen, azaz Gyergyószentmiklóson rendezze meg. Ezen a hétvégén máris kettőt, ezeken azonban a gyergyói pálya státusa miatt nézők, szurkolók nem vehetnek részt. A későbbiekben, miután a gyergyói létesítmény biztonsági szempontból megfelelőnek találtatik, és a HC továbbra is ott játszik, az új idénytől piros-fekete színeket viselő együttes mérkőzéseire ingyenes lesz a belépő. Egyfajta kompenzálás ez azon csíkiaknak, akik elutaznak odáig, hogy megnézhessék a csapatot. „A Sportklub visszaélt rászorultságunkkal, tudta, hogy szorít az idő, s mondanunk kell valamit a vendégcsapatoknak, így számunkra egyre előnytelenebb feltételekkel állt elő. Nem a labda van a mi térfelünkön, hanem a döglött macska. Saját magunkkal és a vendégcsapa­tokkal szemben már nem engedhettük tovább ezt a bizonytalanságot, döntenünk kellett” – vázolta Kurkó, aki szerint a HC-nak hosszú távon mindenképpen Csíkszereda kell legyen az otthona.
Néhány nap múlva egyébként el is kezdik a bérletértékesítést. Egy sima szezonjegyhez a riválisénál alacsonyabb áron, 200 lejért lehet majd hozzájutni, a VIP belépő 400, a diák- és nyugdíjas bérlet 100 lejbe fog kerülni. „Ettől a sok zsarolástól és trükközéstől kissé már meg is utáltam a hokit, s ezt nem a bukarestiek, hanem egy-két csíki ember tudta elérni” – állapította meg Kurkó.

Rédai Attila

A sportvezetőket hibáztatják a szurkolók

Mély csalódást okozott a kialakult helyzet a szurkolók körében, akik a fiaskóért mindkét sportvezetőt egyaránt hibáztatják. A HC honlapjának fórumán tegnapi cikkünkre reagálva egyik hozzászóló megjegyzi: nem hiszi, hogy jó vége lesz ennek a hercehurcának, „ez a két ember a büdös életben nem fog tudni megegyezni”. „Ennek mi is, de a város is isszuk majd a levét. Gratulálok mindkettőjüknek. És azért is, kiemelten, hogy ezt a meccset egymás ellen lejátszhatták volna a szezonkezdés előtt is, hogy ne legyünk hülyítve ennyi ideig” – írta a „gabrielli” felhasználónevű fórumozó. „Urison” így fogalmaz: ez az idétlen hercehurca egyre inkább Kurkó és Antal személyes büszkeségéért ölre menő párbaja. „Csak a csapatot sajnálom, mert ők nem ezt érdemlik, és végül is mi, szurkolók sem, de hát ez van, a HC-t valahol Kurkó csinálta saját pénzén többé-kevésbé, a döntés joga sajnos az ő kezében van. De lassan el kell gondolkoznunk egy dolgon: kellünk-e mi a csapatnak egyáltalán, mert ennek semmi jele” – állapítja meg a szurkoló.

Csíki Hírlap

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com