2008. szeptember 18., csütörtök

Elbúcsúzhat névadó városától a HC Csíkszereda


Egyelőre nem akar Gyergyószentmiklósra költözni a HC Csíkszereda jégkorongcsapata, de a tegnap délutáni állás szerint a hétvégén nem tudja a Vákár Lajos Műjégpályán megrendezni MOL Ligás mérkőzéseit. A fiatalabb csíki együttes és a jégcsarnokot üzemeltető Sportklub közötti, hetek óta zajló tárgyalásoknak még nem tettek pontot a végére. Hiába van egyetértés most már a felek között a HC csarnokhasználatának feltételeit illetően, a bérletrendszerről nem tud megállapodni Antal István és Kurkó János György, ez pedig a tervezett szerződés egészét meghiúsíthatja.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester moderálása mellett ült tegnap tárgyalóasztalhoz Antal István, a Csíkszeredai Sportklub vezérigazgatója és Kurkó János György, a HC Csíkszereda főtámogatója, de nem sikerült egyetértésre jutniuk minden vitatott kérdésben. A résztvevők lapunknak elmondott beszámolói szerint a nézeteltérések a HC csarnokhasználatának feltételeihez és a bérletrendszerhez kötődtek. Kurkó közös bérletrendszert szeretett volna a már megkezdődött idényre. Ennek keretében a szurkolói ülőhelyek és a VIP-szektor harminc százaléka a HC-nak, hetven pedig a Sportklubnak járt volna, s ugyanazon kártyával lehetett volna látogatni a Sportklub és a HC mérkőzéseit is. Mivel azonban a Sportklub már elkezdte az értékesítést, a HC pedig Kurkó szerint „a megegyezésre várva” még nem, ez a javaslat idejétmúlt lett.

A csarnokbéli reklámok most már nem akadályai a megegyezésnek.

Félmegegyezéssel nincs szerződés?


Amikor a felek felálltak a tárgyalóasztaltól, egy olyan javaslat volt érvényben, amely alapján külön bérletrendszer lesz, de egymás mérkőzéseire is érvényesek a kártyák. Bár ez már nagy előrehaladás volna a múlt szezonhoz képest, amikor a Sportklub-bérleteseket beengedték a HC mérkőzéseire, de fordítva már nem, Kurkó mégsem akarja elfogadni ezt a javaslatot. „Számunkra ez már hátrányos, mert a Sportklub már eladott pár száz bérletet, mi pedig rájuk várva egyet sem. Ezek a Sportklub által diktált javaslatok, mi pedig nem szeretnénk, hogy ugyanolyan bánásmódban legyen részünk, mint tavaly” – fogalmazott Kurkó. A városi riválisok által támasztott követelmények közül a
csarnokhasználatra vonatkozóba azonban már belemegy Kurkó.
Mérkőzésenként a tavalyi 800 lej díj helyett 1500 lejt fizetnének az üzemeltetőnek cserébe azért, hogy szabadon gazdálkodhassanak a reklámfelületekkel is. A jégre festett reklámokat leszámítva, amelyeket nem lehet mérkőzésenként cserélni, a HC saját támogatóinak biztosíthatna felületet a palánkon és a plexin, illetve a falakon is, ezt technikailag oly módon kivitelezve, hogy a Sportklub reklámjai ne rongálódjanak.


Ha költözik, szurkolói vajon elkísérik a HC Csíkszeredát?

A Sportklub szempontjából a labda most már a HC térfelén van. „Az a változat, ami az egyeztetésen született, számunkra rendben van, most várjuk, hogy aláírja-e a HC a szerződést” – fogalmazott érdeklődésünkre az igazgató. Antal szerint azonban a javaslatcsomagot nem lehet elemeire szedni, a bérletrendszerre és a csarnokhasználatra vonatkozó pontot egyaránt el kell fogadni. Ha nem, nincs egyezség. „Egyforma bérletárakról beszéltünk, hogy az emberek szabadon eldönthessék, kinél veszik meg a kártyát. Ha a HC ezt nem akarja elfogadni, akkor azt jelenti, nem akar megegyezni. Ha nem lesz aláírva a szerződés, akkor elválnak útjaink, s mindenki teszi a maga dolgát” – szögezte le Antal.

Korcsolyaverseny lesz a hokimeccsek helyett?

„Konszenzust kerestünk, hosszú távú megoldást, hogy ne lángoljon fel újra és újra a két csapat közti vita, de amikor láttam, hogy sehogy sem akarnak közeledni az álláspontok, akkor papírra írtam a javaslatokat, majd azzal váltunk el, hogy mindenki hazamegy, s otthon meggondolja, hogyan tovább” – vázolta a történteket a városvezető. „Jó volna, ha a HC és a Sportklub között elsimulnának végre a hullámok, s a pályán tudnának bizonyítani a csapatok. Emberileg megtettem ezért, amit lehetett” – nyilatkozta a polgármester.
Pénteken és vasárnap a HC-nek a Miskolc és az NZ Stars együtteseit kellene fogadnia a csíkszeredai csarnokban, megegyezés hiányában azonban ez erősen kérdéses. Ráadásul péntektől vasárnapig rövidpályás gyorskorcsolya-bajnokságot szerveznek a létesítményben, amelynek a programja egyelőre egybeesik a hokimérkőzések tervezett időpontjaival.

Rédai Attila, Csíki Hírlap

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Koszonom, hogy egy erdekes blog

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com