2009. január 8., csütörtök

Pályán kívüli pontok a Steauának ?!


Kedden a Steaua 2-0-ra kapott ki az NZ Stars-tól, amivel igen távol került a továbbjutást jelentő negyedik helytől. A klub illetékesei persze kaptak is okot, hogy óvást nyújtson be a szövetséghez. A vendégek ugyanis a román szövetség és az IIHF szabályzataiban szereplő minimális játékosszámnál kevesebbet szerepeltettek a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

A Mediafax beszámolója szerint Cristian Cârlan, a klub elnöke a második harmad közepén, 0-1-es eredménynél vette észre, hogy a Stars csak 16 játékossal állt ki. Az utolsó szünetben ellenőrizte a jegyzőkönyvet, amelyben 14 mezőnyjátékos + 2 kapus szerepelt.

"Ellenőriztem a jegyzőkönyvet és láttam, hogy az NZ Stars-nak csak 16 játékosa van rajta, annak ellenére, hogy a nemzetközi szövetség előírása szerint egy csapatnak 15 játékossal + 2 kapussal kell rendelkezzen. Óvást nyújtottam be, és normális esetben nincs hogy ne nyerjünk." mondta Cârlan.

A Steaua-nak 200 eurót kell fizetnie, hogy az óvást figyelembe vegyék. A találkozó végén Iuliu Becze telefonon kereste meg a magyar szövetséget, ahonnan jelezték, a magyar szabályzat 14 játékos + 2 kapust ír elő. Cârlan válasza szerint a Steaua nem a magyar bajnokságba vesz részt, hanem egy közös bajnokságról van szó, és a
belső szabályzatban minimum 17 játékos szerepel.

"Engem nem érdekel mit ír a magyar szövetség szabályzata, mert mi, a Steaua nem a magyar bajnokságba jelentkezett. Közös liga alakult és ez a részlet nem került be a szabályzatba. Ahogy akármelyik sportban, ha rés jelentkezik a szabályzatban, akkor nemzetközi szövetségek szabályzatát veszik figyelembe." válaszolta Cârlan.

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com