2009. január 13., kedd

Jégpálya a Gyilkos-tónál


Hangulatos korcsolyapályává változott a Gyilkos-tó. Az arra járók festői környezetben hódolhatnak a mifelénk igen népszerű télisportnak.



Az elmúlt hetek hideg időjárásának köszönhetően 35-40 centiméteresre vastagodott a Gyilkos-tó jege, így kiváló terepet nyújt a korcsolyázásnak. A tavat gondozó Viridis Kft. emberei bekerítettek egy 25 méter sugarú, kör alakú részt, kialakítva egy kis jégpályát.

Az ötlet már nem új keletű, azonban az anyagiak ezidáig gátat szabtak a megvalósításnak. Nagy Attila, a vállalat egyik vezetője elmondta, tudomása szerint már a ‘20-as években is lehetett a tavon korcsolyázni, most pedig azt szeretnék, ha a régi ötlet felelevenítése segítene népszerűbbé tenni a tavat és környékét. Remélik, ezentúl az idelátogatók nem csak néhány percre állnak majd meg, hiszen most már nemcsak a természet szépségeit csodálhatják, hanem sportolásra is lehetőségük van. A pálya létrehozásakor odafigyeltek arra, hogy a tó jellegzetességét adó fák ne sérüljenek: körbekerítették ezeket. A tervek szerint meg is világítják majd a területet, és ha van érdeklődés, öltözőt és korcsolyakölcsönzőt is létrehoznak. Bárki kipróbálhatja a korizás élményét az égbe nyúló hegyek lábánál, a különleges Gyilkos-tó jegén.

honline.ro

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com