2009. január 15., csütörtök

Hokis múlt és ködös jövő


Interjú Miklós Ervinnel az alsó-háromszéki jégkorong jelenéről és jövőjéről. Az eredeti cikk a Háromszék január 12-i számából.

Ha nem csal az emlékezetem, akkor a 2000―2001-es idényben játszott utoljára itthon a Sepsiszentgyörgyi Hockey Club. Csapatunk akkori ellenfele a bukaresti Rapid volt. A következő szezonban már Csíkszeredában játszotta hazai meccseit városunk alakulata. Azóta megszűnt az együttes, lebontották a műjégpályát, és megszűnt létezni Sepsiszentgyörgyön a jégkorong. Még emlékszem az utolsó mérkőzésre.

Szombat volt, csípős hideg. Ennek ellenére megteltek a lelátók, sokan a pályát övező palánk mellől nézték végig az összecsapást. Szurkoltak a szentgyörgyiek, és izgultak kedvenc csapatukért. Élmény volt a szabad ég alatt jégkorongmeccset nézni, de sajnos, ez mostanra már csak egy halvány emlék. Azóta csak a tévé képernyőjén vagy éppen a szomszédos Hargita megyében láthattunk hokimeccset, és csak a csíki fiúknak szurkolhattak a háromszékiek. Nemrégiben egy sepsiszentgyörgyi cég támogatásával a Cenk alatti városban megalakult a Brassói Municípiumi Sportklub Fenestela 68 nevet viselő együttese, amelyet a sepsiszentgyörgyi Miklós Ervin irányít, most csak ennyi a város hokis jelenje.

Tavaly a Škoda Románia és a jégkorongszövetség jóvoltából több gyerekcsapat ― többek között a kézdivásárhelyi és a sepsiszentgyörgyi ― jégkorong-felszerelést kapott ajándékba. Akkor Miklós Ervin, mint a brassói együttest képviselő, érdeklődésünkre elmondta, hogy városunkban is szándékoztak indítani egy gyerekcsapatot, és majd annak a kis hokisai fogják használni a felszereléseket. Kí­váncsiak voltunk, sikerült-e valóra váltani elképzelését, és felkerestük a háromszéki sportvezetőt, aki azóta tagja a jégkorongszövetség vezetőágának is.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com