2008. július 10., csütörtök

Tánczos Barna a román szövetség új elnöke


A mai bukaresti szövetségi közgyûlésen Tánczos Barnát választották a Román Jégkorong Szövetség új elnökének. A 13 tagú szavazó bizottság 12 tagja szavazott rá. A másik jelölt, Alexandru Halauca a szavazás elôtt visszalépett.

A Steaua, Galati és Sportul képviselôi nem vettek részt a gyûlésen, valószínûleg bojkottálni akarták a szavazást.


Az új elnöknek nem lesz könnyû dolga, a szövetségnek 166 000 eurós tartozásai vannak, az ország legnagyobb jégcsarnoka, a Mihai Flamaropol pedig javításokra szorul, ami további költségeket jelent.

Tánczos jelenleg a közlekedési minisztérium államtitkára és a SCM Brassó hokicsapatának alelnöke. Utóbbiról valószínûleg lemond.

A szövetségi gyûlésen megválasztották még a két alelnököt is: Mihai Covaliu és Bencze Attila.

Romanian Hockey Blog

Óriási felelősség a jégkorongszövetség munkáját irányítani. A közelmúltban sok nézeteltérés volt, ezeket olyan kompromisszumnak kell felváltania, amely elfogadható mindkét fél számára. Nem tesz jót a vita, a nézeteltérés a jégkorong fejlődésének, olyan elképzelésekre van szükség, amelyek nem osztják meg a csapatokat. Olyan csapat van mögöttem, akikkel együtt tudunk dolgozni, és jól együtt tudunk működni a bukaresti csapatokkal is. Olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek megfelelnek a fővárosi csapatoknak is. Minden jégkorongközpontra szükségünk van a fejlődéshez, úgy Székelyföldön, mint Bukarestben, Moldvában vagy máshol" – mondta megválasztása után a Román Jégkorong Szövetség új csíki elnöke. (Csíki Hírlap)

Tánczos Barna lett a hokiszövetség elnöke

Megtörtént a tisztújítás a Román Jégkorong-szövetségben: amint az várható volt, Tánczos Barnát, a Brassói Fenestela alelnökét és a Szállításügyi Minisztérium államtitkárát választották meg elnöknek.

Tovább a sportoldal.ro cikkére >>

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com