2008. július 25., péntek

A Steaua is erősít


Két ukrán és két kanadai érkezik hamarosan a Bukaresti Steaua jégkorongcsapatához – tudta meg lapunk Cristian Cârlantól. A Steaua jégkorongszakosztályának vezetője elmondta, vasárnap kezdi meg munkáját a gárda új vezetőedzője, az orosz származású, de ukrán állampolgár Alekszandr Kulikov. Az eddigi edző, Marius Gliga technikai igazgató lesz.

Kulikov 2001-ben az U20-as ukrán válogatott trénere volt, és ugyanabban az évben hazája felnőtt válogatottjának a másodedzői szerepét is betöltötte. Játékosként 1970 és 1975 között a CSZKA Moszkva, majd 1975 és 1981 között a Szpartak Moszkva hátvédje volt, 1976-ban a Szovjetunió válogatottjával részt vett a világbajnokságon és a Kanada-kupán, utóbbin egy gólpasszt is adott. Játékosi pályafutását 1982-ben a Kimik Voszkreszenszk csapatában fejezte be.

A kapusposzton is újít a fővárosi gárda. Jevgenyij Brul 41 éves, 1991 és 1995 között a Szokol Kijev kapuját védte, majd egy évre az SKA Szentpétervárhoz igazolt, innen pedig visszatért a Szokolhoz. 1999 és 2001 között a Berkut Kijev, majd öt szezonon keresztül a HK Gomel csapatában játszott. 2003-ban a Neman Grodnonál volt, majd újra a Szokol, 2006-ban pedig a Gomel, tavaly a Bars Brovary ukrán csapatában játszott. 1993 és 1994-ben az ukrán válogatottal a C csoportos világbajnokságon vett részt, 2000-ben és 2004-ben pedig hazája színeiben az Elit-csapatok vébéjén volt jelen

A kanadai David Croteau 24 éves csatár, róla annyit lehet csupán tudni, hogy a francia másodosztályú HC Mulhouse-ban játszott a tavaly, ahol 23 meccsen 32 gólt lőtt, 39 asszisztot jegyzett (71 pont), és összesen 129 percet volt büntetve.

Cristian Cârlan ugyanakkor elmondta, még egy kanadai hokissal tárgyalnak, aki hat szezont az amerikai AHL-ben játszott, 37 NHL-es meccsen is pályára lépett – amely során három gólt is jegyzett –, és a csatár 2006-tól Európában hokizik. Vele még a jövő hét folyamán tárgyalnak.

A szakosztályvezető megerősítette a Basilidesz-testvérek és Zabludovskij távozását a csapattól, de hozzáfűzte, Basilidesz Tibornak 2009. március 31-ig még érvényes szerződése van a Steauával, valamint civil katonai szerződése a hadsereggel, helyzete nem tisztázott. – A HC Csíkszereda nem tárgyalt a Steauával a játékos átigazolásáról. Amennyiben nem lép a csíkszeredai klub, a Steaua kezdeményezi szerződésszegésért a játékos eltiltását, és a HC Csíkszereda ellen is jogi lépést fontolgatunk – mondta Cristian Cârlan. Hozzátette, Basilidesz László a Progymhoz szerződött, ő már Gyergyószentmiklóson készül.

A Steaua jelenleg Forbanban edz, az új játékosok pedig még e hónapban megérkeznek a csapathoz. A szakosztályelnök közölte, a csapat 400-500 ezer eurós költségvetéssel gazdálkodhat, ám a jeges edzések megkezdéséről pontos információt nem tudott adni.

Hargita Népe

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com