2008. július 29., kedd

Hricina visszatért


Újra egy hazai klub színeiben láthatja a nagyérdemű Peter Hricinát. A szlovák hokis ezúttal Gyergyószentmiklóst választotta, miután az előző években a Sportklub és a Steaua kapuját védte, de egy turné erejéig a HC Csíkszereda is leigazolta, igaz, nem kapott játéklehetőséget. Hricina a 2008/09-es évadot a Progymnál tölti.

Az 1982. május 6-án született hálóőr a 2000/01-es évadban a HKM Zvolen (Zólyom) szlovák Extraligás csapatában egyetlenegy meccsen lépett pályára, a gárda inkább a másodosztályú (1. ligás) farmcsapatában szerepeltette.

A 2003/04-es évadban szerződött Hricina a Sportklubhoz, és az idény végén már bajnokként ünnepelték és Románia-kupa- győztesként Csíkszeredában. Két év után, a 2006/07-es évadtól kezdődően a szlovák hálóőr – akit többször is azzal vádoltak a csíki drukkerek, hogy „eladta a meccseket" – az örökrivális Steaua csapatához igazolt. Tavaly a szlovák kapus visszatért szülőhazájába, és a HK Spiská Nová Ves (Igló) csapatánál védett. Ősztől viszont újra Romániát választotta Peter Hricina, a kapus a Progym ketrecét védheti az Interliga és a román bajnokság mérkőzésein is.

Hargita Népe

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com