2008. július 30., szerda

Ligaülés: Román Kupa


A román szövetség július 29-i ligaülésén döntöttek, a csapatok nevezési határideje a Román Kupában 2008. augusztus 15. A csapatok eddig az idôpontig kell eldöntsék, mely szünetnapokon fogják lejátszani a meccseket. A Román Kupa végleges menetrendjét 2008. augusztus 25-ig hagyják jóvá.

Amit már lehet tudni: az elôdöntôket 2008. december 27-én, a döntôt december 28-án játszák. A bajnokságban résztvevô csapatoknak kötelezô a kupában való részvétel.

A szövetség ellenszavazat nélkül jóváhagyta a román-magyar közös liga tervét a 2008-2009-es szezonra. A torna szabályzatát a 2008. augusztus 25-i ülésen fogadják el.

A Hargita Népében megjelent cikk az ülésrôl:

Kétcsoportos bajnokságot akarnak

Ülésezett tegnap a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) döntéshozó testülete, a Szövetségi Büró (BF). A napirendi pontok között a Románia-kupa és a bajnokság lebonyolítása is szerepelt.

Tánczos Barna tegnap a HARGITA NÉPÉnek azt nyilatkozta, hogy a bajnokság lebonyolításáról augusztus 15-én a közgyűlés dönt majd. – Két lehetőség közül kell választani: az elmúlt évi bajnoki vagy a két értékcsoportos rendszer. Az előbbit mindenki ismeri, a másodiknak pedig az az újdonsága, hogy az első értékcsoportban öt, a második vonalban pedig négy vagy öt csapat szerepelne – mondta lapunknak az FRHG elnöke. Hozzátette, a két értékcsoportos rendszerben az élvonalat a Sportklub, a HC Csíkszereda, a Progym, a Steaua és a Brassói SCM Fenestela 68 alkotná. – A Galaci Dunãrea és a Sportul Studen_esc-en kívül a Sportklub, a Steaua és a Progym is jelezte, második csapatát is elindítaná a pontvadászatban, így két ötcsapatos csoportban zajlana a bajnokság. De minderről augusztus 15-én születik végleges döntés – nyilatkozta Tánczos.

A szövetség elnöke közölte, a Románia-kupa kis- és nagydöntőjét Gyergyószentmiklóson rendezik december 27-én és 28-án, a selejtező mérkőzések időpontját az augusztus 25-i büróülésen döntik el.

A testület tegnap döntött az idegenlégiósokra vonatkozóan is: a hazai bajnokságban – az Interligához hasonlóan – a csapatok az idegenlégiósaik közül egyszerre csak öt mezőnyjátékost és egy kapust használhatnak mérkőzésenként. A Szövetségi Büró két átigazolási időszakot fogadott el. Eszerint szeptember elsejéig tart az első átigazolási időszak, a második pedig szeptember 1. és december 1. között. Viszont a második időszak alatt igazolt hokis után az igazoló csapat 3500 lejes illetéket kell fizessen a szövetségnek. December 1. után tilos mindenféle átigazolás a 2008/09-es szezonban.

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com