2008. december 3., szerda

Megvan a válogatott új edzője


A Román Jégkorongszövetség fôtitkára, Iuliu Becze nyilatkozata szerint a felnőtt válogatott új edzője a kanadai Tom Skinner lesz, a másodedző továbbra is Marius Gliga.

"Skinner december 16-án érkezik Bukarestbe, hogy megtervezzék a válogatott felkészülését. Ezenkívül megegyeztünk abba, hogy az U18 válogatott felkészítéséről is ő fog gondoskodni, ahol másodedzőként Victor Corduban áll majd rendelkezésére." - Iuliu Becze, a szövetség főtitkára.

Tom Skinner nem egy csúcsedző, többnyire ifjusági és egyetemi csapatokat edzett. A kanadai válogatott másodedzője volt a 96-os olimpia selejtező tornáján. 2000-2002-ben a német első ligás Eisbaren Berlin másodedzője.

"Ismerem Skinnert a Gyergyószentmiklósón tartott nyári edzőkurzusról. Alkalmas edzőnek tartom. Már csak az maradt hátra hogy december közepén az országba érkezzen és lássa a csíkszeredai ifjusági világbajnokság mérkőzéseit, hogy véleményt alkothasson a válogatott jövőjérôl. Ha a maradás mellett dönt, nem csak határozottságot és profi mentalitást hoz magával, hanem a hivatásos jégkorong új felfogását is. Alapvető dolog, hogy a legjobbaktól tanuljunk." - Marius Gliga, válogatott másodedző.

A játékososk távolmaradásával kapcsolatban, Gliga meg van győződve, egy kanadai edző szerződtetése újabb ok a játékosok stimulálására. "Mindenkit érdekelni fog, hogy dolgozik majd, milyen felkészülési rendszert alkalmaz. Változott a válogatottsági szabályzat is, és ezentúl az előírt büntetéseket alkalmazni fogják.", magyarázta Gliga.

A szövetség illetékesei a jövő évi lengyelországi világbajnokságra is gondoltak már. "Eddig egy felkészülési tornát szerveztünk meg február 5 és 8 között. Még nem tudjuk a helyszint, de a résztvevő csapatok ugyanabból a kategóriából lesznek mint mi: Horvátország, Litvánia, Hollandia. Majd ezután, közvetlenül a világbajnokság előtt egy meghosszabbított edzőtábor lesz, amelyen ugyancsak sor kerül néhány mérkőzésre. Ezekről jelenleg tárgyalunk."

prosport.ro, onlinesport.ro

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com