2008. június 6., péntek

Vezetőség nélkül a román hoki


Kopacz Gyula, Hargita Népe

Benyújtotta lemondását tegnap a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) elnöksége és a Szövetségi Büró minden tagja a testület tegnap, Bukarestben tartott ülésén.


A szövetséget ideiglenesen Becze Iuliu főtitkár irányítja, korlátozott hatáskörrel. Az FRHG közgyűlése július 10-én ül össze.

A tömeges lemondásra azután került sor, miután az Országos Sportügynökség (ANS) jogászai véleményezték a Szövetségi Büró múlt heti, Kurkó János György FRHG-elnök visszahívásáról szóló döntését. A jogászok szerint az elnök visszahívása a közgyűlés hatáskörébe tartozik. Kurkó János Györgyöt a szövetség döntéshozó testülete különböző rendellenességek miatt a múlt héten hívta vissza tisztségéből, 8–3-as szavazati aránnyal.

Az ANS ezzel kapcsolatos mostani átirata szerint az FRHG alapszabályzata nem egyértelmű a visszahívásokra vonatkozóan és több értelmezést tesz lehetővé. Ezért azt javasolták, hogy a visszahívásról a közgyűlés mondja ki a végső szót. A Szövetségi Büró tagjai válaszként testületileg lemondtak, beleértve az elnököt is.

Évekkel ezelőtt egy csoport rátette kezét a román hokira anyagi és egyéb érdekek miatt. Sajnos, ennek a csoportnak vannak csíkszeredai tagjai is – nyilatkozta a HARGITA NÉPÉnek Kurkó János György, a FRHG tegnap lemondott elnöke. Hozzátette, ez a csoport éveken keresztül hasznot húzott a román jégkorongból és nem nézték jó szemmel, hogy egy olyan ember került a szövetség élére, aki nem hagyta őket, hogy „tovább űzzék a piszkos munkájukat".

– Sok érdeket sértettem, ezért összefogtak ellenem, pedig az egy évvel ezelőtti választásokon még rám szavaztak, alkut kötöttek velem – mondta Kurkó. Szerinte a szövetség két alelnöke, valamint a Szövetségi Büró két tagja úgy került tisztségbe, hogy a jelölésre leadott dossziéjuk nem volt teljes. – Én kértem, hogy ez a négy személy mondjon le betöltött tisztségéről, erre viszont az egész testület és a két alelnök is lemondott – mondta Kurkó, aki a döntések következtében szintén benyújtotta lemondását.

Arra a kérdésre, hogy a július 10-i közgyűlésen jelölteti-e magát a FRHG elnöki tisztségére, Kurkó elmondta, nincs semmi oka rá, hogy ne tegye meg.

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com