2009. március 25., szerda

Elhunyt ifjabb Ocskay Gábor


Harmincnégy éves korában, szerda hajnalban elhunyt Ocskay Gábor válogatott jégkorongozó – közölte édesapja, id. Ocskay Gábor, a székesfehérvári klub ügyvezetője. Az Alba Volán és a válogatott játékosa szívinfarktust kapott az éjjel, és már nem tudtak rajta segíteni. A 34 éves csatár, akinek korábban már volt szívműtétje, a hétvégén ünnepelte csapatával 9. magyar bajnoki címét, a válogatottban 187-szer szerepelt.

UPDATE: Este 7-től megemlékezést, gyertyagyújtást tartanak a csíki és a gyergyói jégpályánál.

A tragédia kapcsán a hozzátartozók Horog László újságírót, a család barátját kérték fel nyilatkozásra, aki elmondta, a fehérvári játékos Budapesten élő mennyasszonyánál pihent, amikor éjfélkor rosszul lett. Kihívták hozzá az orvosokat, de már nem tudtak segíteni rajta. A család nem kíván nyilatkozni, míg id. Ocskay Gábor a tervek szerint szerda délután, a Székesfehérvári Jégcsarnokban számol be a tragédia körülményeiről.

Ocskay Gábor több mint huszonöt éve az Alba Volán SC játékosa (édesapja egyben a klub ügyvezetője is). Élete első világversenyén, az 1992-es junior Eb-n rögtön gólkirály lett. 18 évesen már a felnőtt világbajnokságon játszott. A 34 éves csatár szombaton lett kilencedik alkalommal magyar bajnok az Alba Volánnal. A válogatottban 187-szer szerepelt, és eddigi legnagyobb sikerét tavaly áprilisban érte el, amikor a nemzeti csapat hetven év elteltével feljutott a világ élvonalába.

A 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége és szívműtét miatt Ocskay Gábor négy hónapot kihagyott, azt követően viszont megkapta az engedélyt a sportolásra. „Gábor azóta is folyamatosan járt kontrollra, és semmi jele nem volt, hogy rosszul lenne. 2004-ben több orvosi beavatkozás történt, tudomásom szerint szívkatéterezése is volt, ám nagyobb műtétre végül nem került sor” – mondta Horog László. Hozzátette: a klub saját halottjának tekinti a Ocskay Gábort, a ravatalozás és a temetés is Székesfehérváron lesz.

Nagy álma vált volna valóra, ha szerepelhetett volna az április 24-én kezdődő svájci világbajnokságon, ahol – többek között – Kanadával, előtte pedig a címvédő orosz együttessel is megmérkőzik a magyar válogatott.


erdely.ma, nemzetisport.hu, sportclub.ro. progym.ro

0 megjegyzés:

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com