2008. augusztus 30., szombat

Gyilkostó Kupa: 1.nap


A Szokol Kijev vízumproblémák miatt, két nappal a torna kezdete előtt lemondta a részvételt. Helyette a romániai U20-as válogatott játszik néhány légióssal megerősítve.

HC Csíkszereda - Románia U20 6-5 (0-1,5-1,1-3)

A HC-ben Mihály Árpád is jegre lépett, aki a legjobb játekosa volt a csapatnak ezen a mérkozésen.

Az U20 osszeállítása: Fülöp Róbert, Boeriu Adrian - Botos Vlad, László Szilamér, Márton Péter, Péter Zsolt, Bilibók László - Jánosi Róbert, Ördög Tihamér, Sikó Szilárd, Neagos Bogdan, Molnár Zsolt - Dávid Attila, Kovács Norbert, Fülöp Előd, Molnár Zsombor, Stefan Bogdan - Bálint Zsolt, Szabó István, Fegyasev Nikolaj, Zabludovsky Denis, Péter Levente

Progym-Hargita Gyöngye - HK Trebisov 1-2 (0-2,0-0 ,1-0)

Rangsor az első nap után:
1. HC Csíkszereda 3p
2. HK Trebisov 3p
3. Románia U20 0p
4. Progym 0p

A meccsekről bővebben.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem jön a Szokol Kijev a Gyilkostó-kupára

A ma Gyergyószentmiklóson kezdődő Gyilkostó-kupa legrangosabb csapata lett volna az ukrán Szokol Kijev, ha eljön.

Az ukránok vízumproblémákra hivatkoznak, a szervezők ezt megkérdőjelezik. Tény az, hogy a Szokol Kijevet nem láthatjuk a Gyilkostó-kupán. Az ukránok ezt szerdán jelezték a szervezőknek, azzal a magyarázattal, hogy a vízumok megszerzésével problémáik adódtak. A szervezők szerint ez nehezen hihető, mivel egészen addig minden rendben volt, és minden szükséges dokumentumot eljuttattak Kijevbe. A Szokol helyett egy, a hazai szövetség által összeállított csapat lép jégre, amely az U20-as korosztályú válogatottat jelenti.
A HC Csíkszereda számára ez lesz az utolsó felkészülési torna, a Csíki Sör-kupát is elhódító együttes szeptember 6-án már hazai pályán szerepel Galac ellen a Románia-kupa selejtezőjén. Az kijelenthető, hogy a Gyilkostó-kupán nem lehet előre lefutott találkozókról beszélni, hisz a Csíki Sör-kupán szervezetten, ügyesen hokizó Progym Hargita Gyöngye mögött most ott lesz a hazai szurkolótábor, és a hazai pálya lélektani előnye. A szlovák Tőketerebes is okozhat meglepetéseket, felkészülési mérkőzéseit egymásnak ellentmondó eredményekkel zárta.
A HC Csíkszereda keretének tagjai közül mindenki harcképes. Egyedül Petres Tivadar bajlódott kisebb sérüléssel az elmúlt napokban, de játszani fog. Jégre lép a csíkszeredaiaknál az Olszországból hazatért Mihály Árpád is, ő ma csatlakozik a többiekhez. Kurkó szerint ő lehet az elkövetkező idényben a HC egyik meghatározó játékosa, de nem szabad elfeledni Suurt sem, aki kitűnő átigazolásnak bizonyult.
„Arra készülünk, hogy megnyerjük ezt a tornát. Igaz, a felkészülés során voltak kisiklásaink is a jó eredmények mellett, de a jó eredményekhez az kell, hogy mindenki megfelelően ráhangolódjon, készüljön, és figyeljen a mérkőzésekre. Másképp akár bármelyik résztvevővel szemben alulmaradhatunk’’ – mondta Kurkó János György. A HC Csíkszereda rendelkezik jelenleg a legszélesebb kerettel a hazai csapatok közül, ez azt is jelenti, hogy minden posztért verseny volt, de ma már ez egy egészséges versenyhelyzet – véli a főtámogató. Kurkó szerint nem engedhetik meg azt, hogy ha idény közben több játékos sérül, vagy más okok miatt kimarad, ne legyen megfelelő létszámú játékoskeret.

hchoki.ro

 

Jégkorong. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com